ایسنا/ خراسان رضوی رژیم های گیاهی سالم خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.
بر اساس مطالعه جدید متخصصان دانشگاه هاروارد، خوردن غذاهای گیاهی سالم با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. این مطالعه نقش میوه ها، سبزیجات، آجیل، قهوه و حبوبات را در پیشگیری از دیابت شناسایی کرد.
یکی از محققین می گوید: «مطالعه نقش تک تک غذاها دشوار است، زیرا این مواد با هم به عنوان یک مدل تجزیه و تحلیل شده اند، اما متابولیت های منفرد ناشی از مصرف غذاهای گیاهی غنی از پلی فنل ها مانند میوه ها، سبزیجات، قهوه و حبوبات است. . همه اینها به یک رژیم غذایی گیاهی سالم و کاهش خطر ابتلا به دیابت مربوط می شود.
برای این مطالعه، محققان پروفایل های متابولیت ها را از رژیم های غذایی مختلف گیاهی شناسایی کردند. آنها می خواستند ببینند چگونه متابولیت های خاصی ممکن است بر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 تأثیر بگذارند. به همین دلیل، آنها به نمونه های پلاسمایی خون و رژیم غذایی بیش از 10000 نفر نگاه کردند و ارتباط بین مواد غذایی گیاهی سالم و ناسالم را بر اساس قلب بررسی کردند. بیماری، انواع خاصی از سرطان و شرایط دیگر، از جمله چاقی و فشار خون بالا.
دادههای متابونومیک نشان دادهاند که رژیمهای غذایی گیاهی با پروفایلهای متابولیت منحصربهفردی مرتبط هستند. این الگوها بین رژیم های گیاهی سالم و ناسالم به طور قابل توجهی تفاوت داشتند. به طور کلی، نمرات پروفایل متابولیت برای رژیم های گیاهی سالم با خطر کمتر ابتلا به دیابت نوع 2، صرف نظر از عوامل خطر دیابت، مانند وزن، مرتبط است.
محققان میگویند: «یافتههای ما از نقش مفید رژیمهای گیاهی سالم در پیشگیری از دیابت حمایت میکند و دیدگاههای جدیدی را برای تحقیقات آینده ارائه میکند، اما مطالعات بیشتری برای تأیید ارتباط علی بین رژیمهای غذایی گیاهی و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مورد نیاز است.» گفت.
نتایج این مطالعه نشان داد که شرکت کنندگان مبتلا به دیابت نوع 2 غذاهای گیاهی سالم کمتری مصرف کردند. همچنین احتمال ابتلا به فشار خون بالا و سطح کلسترول بالا، همراه با سابقه خانوادگی دیابت و فعالیت بدنی کمتر در آنها بیشتر بود.
نتایج این مطالعه در مجله Diabetologia منتشر شده است.
انتهای پیام/
sorces